duminică, 7 mai 2017

DESPRE PUSTNICII NEVĂZUŢI DIN MUNŢII BUCOVINEI 1


   Pustnicii- oamenii placuti si binecuvantati de Dumnezeu, ce se roaga incontinuu pentru noi, cei din lume. Ei poarta povara cea grea, a pacatelor noastre. Rugaciunea lor mai tine lumea.


Renuntand la toate, familie, prieteni, confortul lumesc, la orice moft si placere, monahii , chemati de Dumnezeu , se retrag cat mai departe de lume spre a-si inchina viata lui Iisus, rugaciunii si pocaintei.

Suflete curate in care salasluieste Harul Domnului, duc o viata sfanta, in saracie si multa pocainta.

Rugaciunea le este hrana pentru suflet, caci postul aspru ii intareste in toate ispitele si necazurile vietii.

Blandetea, dragostea, bucuria, pacea si iubirea fata de toata creatia lui Dumnezeu se regaseste pe chipurile lor luminate de Duhul Sfant. Aceste suflete sunt inscrise in Cartea Vietii Vesnice, spre Slava lui Dumnezeu.

Pustnici au atata intelepciune cat toti savantii din lume nu au, ca de exemplu : cunoasterea celor ce au fost si vor fi, evenimentele din viata omului , chiar si ceasul mortii . Puterea insa este de la Dumnezeu : dezlegarea celor demonizati, vindecarea celor ce nu mai aveau nici o sansa la viata, iar rugaciunea lor - salveaza de la peire multe suflete ratacite.

Cei ce au cunoscut monahi cu viata sfanta au inteles un singur lucru- viata fara de Dumnezeu e doar un chin, caci unde e lipsa prezentei lui Dumnezeu , acolo e necaz, suferinta, boala, lipsuri, moarte. Unde nu exista binecuvantarea lui Dumnezeu, acolo poate fi ceva bun ?


Ca si cunoscutul Munte Athos, Romania mai are pustnici. Fie in pustiuri, munti, paduri dese- pustnicii se gasesc doar in ortodoxie, caci numai in biserica ortodoxa Duhul Sfant este prezent. Ce este lucrare in lipsa Duhului Sfant- este prezenta altui duh.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu